
Zalmterrine met gepeperde crème fraiche. -787-
Porties 12 pers
Ingredienten
- Thermomix of blender
- 25 g Dille verse , dikke uiteinde verwijderd
- 500 g zalmfilets verse , zonder vel, in stukken {5-6 cm)
- 2 gerookte forelfilets gehalveerd (ong. 120 g)
- 200 g roomkaas
- 100 g slagroom of doublé cream
- 2 eieren medium
- 1 theelepel zout fijn
- 0,25 theelepel Zwarte peper gemalen
- 100 g scampi's rauwe , gepeld
- olijfolie om te bakken
- -------Gepeperde crème fraiche
- 120 g zure room
- 200 g room
- 1 eetlepel peperkorrels groene , ingelegd, afgespoeld
- 0,25 theelepel zout fijn
- 0,25 theelepel citroensap
- 1 snuifje Zwarte peper gemalen
Instructies
- Voorverwarm de oven 180°C en bekleed een cakevorm met rechte randen met bakpapier.
- Reserveer 1 takje dille om af te werken. Plaats resterende dille in de mengbeker en hak 15 sec. / snelheid 8. Doe over in een kom en zet opzij.
- Plaats zalm in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
- Voeg forel toe en hak 5 sec. / snelheid 5
- Voeg roomkaas, slagroom, eieren, zout en peper toe en mix 40 sec. / snelheid 4.
- Voeg opzij gezette gehakte dille toe in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 3.
- Giet de helft van deze bereiding in de voorbereide bakvorm en maak glad met behulp van de spatel. Bedek met een laag van ong. 80 g gepelde rauwe scampi’s. Giet de bereiding over de scampi’s in de bakvorm en maak glad.
- Bedek de bakvorm met folie en bak gedurende 1 uur (180°C).
- Ondertussen, bak resterende 20 g scampi’s in wat olie op een matig vuur tot deze mooie roze kleuren. Zet vervolgens op om af te koelen.
- Laat de terrine in de bakvorm gedurende 10 minuten afkoelen en draai vervolgens om op een serveerschaal.
- Laat volledig afkoelen versier met de gebakken scampi’s en opzij gehouden dille.
- Reinig droog de mengbeker uit om de crème fraiche te maken.
- Gepeperde crème fraiche
- Plaats zure room, crème fraiche, groene peperkorrels, zout, citroensap en peper in de mengbeker en mix 20 sec./snelheid 4.
- Doe over in een sauskom en dien op samen met een sneetje van de zalmterrine.
- De instructies met tijd en snelheid zijn voor de gebruikers van een thermomix. Het mixen kan ook met een blender, de tijd van het blenden zal afhangen van het type toestel.