Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zeetongfilet, gegrild met linten van groene asperges, compote van taggiassche olijven, zeemelde, romescocrème en gekonfijte aardappel -821-
Porties
4
pers
Ingredienten
4
zeetongfilets
grote
Olie
neutrale
12
aardappel.
ronde schijfjes, nicola
500
ml
ganzenvet
of kippenbouillon
------Romescocrème
4
tomaten
1
bol
look
verse
zonnebloempitolie
zout
grof
peper
30
g
paprikapoeder.
olijfolie
cayennepeper
1
bundel
asperges
groene
150
g
olijven
taggiasche, ontpit
olijfolie
100
g
zeemelde
zeegroente
Instructies
Zeetong
Kruid de filets met peper en zout, wentel door weinig neutrale olie, gaar op de grill.
Aardappelen
Gaar de schijfjes aardappel in ganzenvet of kippenbouillon, net onder het kookpunt.
Gril meteen.
Romescocrème
Leg de tomaten met de look in een ovenschaal, besprenkel met zonnebloempitolie, kruid met grof zout, peper en paprikapoeder.
Gaar 40 minuten in de over op 180°C.
Blend de tomaten met de look die je mooi kunt uitduwen. Werk tijdens het blenden af met een goede scheut olijfolie, cayennepeper en zout.
Serveer de crème lauw.
Groene asperges
Maak slierten met een dunschiller. Leg ze op een ovenplaat met olijfolie, peper en grof zout.
Laat 1 minuut garen in de over op 160°C.
Taggiasche olijven
Snij de ontpitte olijven in stukken, cutter of blend ze fijn met een scheutje olijfolie. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Notities
Dresseer naar keuze of zoals op de foto.