Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zeebaars, gebakken met mousseline van wortelen
Porties
16
Ingredienten
3.2
kg
zeebaars
filet op vel
1
boter
melkerij
truffel,
zomertruffel, fijngehakt
olijfolie
pezo
3
kg
Wortelen
geschild
800
g
spinazie
verse , geblancheerd/uitgeduwd
24
g
look
vers fijngehakt
26
g
groentebouillon
64
g
kristalsuiker
Instructies
Kook de geschilde, gesneden wortelen volledig gaar in kokend water.
Giet af, laat uitlekken en doe deze in de cutter.
Cutter fijn met groentebouillonpoeder, peper, zout en melkerijboter. Afhankelijk van type wortel, iets bijkruiden.
Kook de verse spinazie even op in kokend water, giet af, spoel ijskoud en knijp alle water uit.
Snij desgewenst in grove stukken.
Verwarm olijfolie met look, peper en zout en vermeng deze met de spinazie.
Bak de vis kort aan in geklaarde boter en werk af met peper en zout. Schik op ovenplaat klaar om te garen in de oven. Werk 80% af, koel uit.
Laat de melkerijboter smelten, vermeng hierin de zomertruffel.
Bediening
Schik in cassoletta ca 100gr wortelmousseline, dresseer wat spinazie, werk af met gebakken vis en overgiet met de truffelboter.
Warm op in voorverwarmde oven op 190°c. Serveer goed warm en werk af met garnituur naar believen.
Notities
Alle componenten kunnen warm gehouden worden op zijkant fornuis. Van zodra vis afgebakken is, opbouwen via dressage. APOTHEKERS RECEPT !!!