Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Spekreepjes, frivool slaatje van scampi en jonagold.
Porties
10
Ingredienten
250
g
sla
jonge scheuten
30
scampi
4
appelen
jonagold
400
g
spek
gezouten
1
dl
olijfolie
1/2
dl
balsamico azijn
1
bot
peterselie
Platte
10
violette
bloempjes
Instructies
Pel de scampi tot juist boven de staart en verwijder het darmkanaal.
Bewaar in de koelkast.
Snijd het spek in reepjes en kook heel kort in wat water.
Dep ze vervolgens droog en bewaar eveneens in de koelkast.
Maak met behulp van een Parisienne lepel dikke bollen van de ongeschilde jonagold en vermeng met een weinig citroensap.
Bak het spek halfgaar, voeg vervolgens de scampi toe en tot slot ook de jonagold.
Vermeng de slascheuten op het laatste ogenblik met olijfolie, balsamicoazijn, grof zeezout en pepermolen.
Notities
Leg een hoopje sla in een diep bordje. Leg de scampi er rond en overgiet de sla met spek en appelen. Werk het geheel af met een violette