Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Scampi op een bedje van wilde rijst
Porties
1
Ingredienten
4 à 5
scampi
per persoon
weinig
boter
30
g
rijst
wilde
_____Voor de saus
wat
sjalotjes
stukje
appel
currypoeder
kurkuma
poeder
wat
kokosmelk
witte wijn
zoete
room
maïzena
pezo
wat
boter
bieslook.
Instructies
Scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
De sjalotjes snijden en stoven met de appeltjes in wat boter (niet laten kleuren).
De curry en kurkuma aan toevoegen.
Blussen met witte wijn en wat laten inkoken.
Room toevoegen en wat laten sudderen.
Door een fijne zeef steken en eventueel binden met maïzena.
Peper en zout toevoegen en op laatste ogenblik afwerken met boter.
De rijst gaarkoken en warm houden.
De scampi's bakken en kruiden met peper en zout.
Notities
Een bedje maken van rijst. De scampi's erop schikken. Rondom naperen met de saus en afwerken met gehakte bieslook