Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Oester, holle gemarineerd met fijne kruiden
Porties
10
Ingredienten
10
oesters
1
rode paprika
kleine
1
groene paprika
kleine
bieslook
verse
witte wijn
balsamico azijn
1 à 2
blaadjes
gelatine
peper, zout
Instructies
De oesters openen en het sap opvangen, door fijne chinees laten lopen en bewaren.
Het vlees uit de schelp verwijderen en de schelp goed afspoelen met water en afdrogen.
De oester opnieuw in de schelp plaatsen en bewaren in frigo.
De paprika's opkuisen en in zeer fijne dobbelsteentjes snijden, niet groter dan een kopspeld.
De bieslook fijn hakken.
De jus van de oester met de weinig witte wijn koken met peper en zout.
De gelatineblaadjes toevoegen, laten afkoelen, afsmaken en de garnituur alsook de azijn toevoegen.
De oester meerdere malen naperen in de jus en in koelkast bewaren
Notities
Serveren op een bordje met vorkje op de bedje van zeezout