
Vitello tonato
Porties 4 pers
Ingredienten
- stukje kalf mals gebraad
- tijm
- 1 kruidnagels
- laurier
- ui
- wortel
- stukje selder
- fond gevogelte
- _____Voor de saus
- mayonaise eidooiers citroensap arachideolie of druivenpit olie peso
- ansjovis filets
- kappertjes
- Zeezout
- blik tonijn op olie
- rucola sla
- peper
Instructies
- Het vlees kruiden en mooi aan kleuren de groentjes en de kruiden toevoegen gevogelte fond erop
- Aan de kook brengen en op een zacht vuurtje garen
- Het vlees afkoelen en in fijne plakjes snijden
- Men bereid de mayonaise brengen deze op smaak en mixt er het tonijn vlees onder goed mixen en de kappertjes en ansjovis onder mixen af smaken
- De rest van de kappertjes bakken we kort in een hete olie
- Opdienen:
- Een mooi koud plat bord binnen in inwrijven met een scheutje olijf olie wat zeezout erop en een draai van de peper molen
- De fijne schijfjes vlees erop schikken en er wat saus oven lepelen (niet overdrijven men kan nog saus apart bij geven)
- Afwerken met de gebakken kappertjes en wat rucolla sla
- Zeer fris opdienen