Asperges. Tulpje van loempiadeeg met Belgische asperges
Porties 6
Ingredienten
- 3 loempiadeeg vellen
- 250 g champignons
- 150 g garnalen
- 2 botten asperges
- truffelolie
- dille
- citroen
- 180 g boter
- 2,5 dl bisque
Instructies
- Snij de loempiavellen in vier en maak er vormpjes mee in een koffietas of ander.
- Bak ze goudbruin in de oven op 180°C.
- Schil de asperges en snij het voetstukje af.
- Was de champignons kort en stoof ze aan met wat boter en wat citroen.
- Kook de asperges beetgaar gedurende een 12_tal minuten.
- Snij de kop weg en bewaar als garnituur.
- Snij de rest in stukjes van 2 cm.
- Voeg toe aan de champignons en stoof mee aan met wat truffelolie.
- Doe er een beetje fijngehakte dille bij.
- Warm intussen de bisque.
- Doe er de garnaaltjes even bij, zorg dat ze niet te warm worden anders worden ze taai.
- Verdeel nu in de vormpjes.
- Schik op een warm bord.
- Leg er de aspergekoppen op als garnituur en een takje dille.
- Dresseer de saus rondom de vorm.