Asperges. Tulpje van loempiadeeg met Belgische asperges -138-

Afdrukken

Asperges. Tulpje van loempiadeeg met Belgische asperges

Porties 6

Ingredienten

  • 3 loempiadeeg vellen
  • 250 g champignons
  • 150 g garnalen
  • 2 botten asperges
  • truffelolie
  • dille
  • citroen
  • 180 g boter
  • 2,5 dl bisque

Instructies

  • Snij de loempiavellen in vier en maak er vormpjes mee in een koffietas of ander.
  • Bak ze goudbruin in de oven op 180°C.
  • Schil de asperges en snij het voetstukje af.
  • Was de champignons kort en stoof ze aan met wat boter en wat citroen.
  • Kook de asperges beetgaar gedurende een 12_tal minuten.
  • Snij de kop weg en bewaar als garnituur.
  • Snij de rest in stukjes van 2 cm.
  • Voeg toe aan de champignons en stoof mee aan met wat truffelolie.
  • Doe er een beetje fijngehakte dille bij.
  • Warm intussen de bisque.
  • Doe er de garnaaltjes even bij, zorg dat ze niet te warm worden anders worden ze taai.
  • Verdeel nu in de vormpjes.
  • Schik op een warm bord.
  • Leg er de aspergekoppen op als garnituur en een takje dille.
  • Dresseer de saus rondom de vorm.