Kreeft, torentje met St Jacobsoester
Porties 2
Ingredienten
- 3 kreeften van 600 g
- 12 St Jacobsoesters
- 500 g zeekraal of passe pierre, ev.spinazie
- 3 paprika rode
- 3 sjalotten
- 1 selder dikke witte
- 1 ui dikke
- 1 prei
- tijm
- peperbollen
- 1/2 l visfond sterke
- 2 dl room
- 100 g boter
- laurier
Instructies
- Zet 5 liter water op met de prei , selder, ui, tijm, laurier en een handvol peperbollen.
- Laat dit geheel een 10 minuten doorkoken en kook dan de kreeften gaar gedurende 8 minuten.
- Neem de pot van het vuur en laat de kreeften in hun kookvocht liggen.
- Blancheer de zeekraal gedurende 3 minuten en schrik in koud water.
- Haal er desgewenst de stokjes uit.
- Schroei de paprika’s boven een vuur zodat het vel loskomt.
- Ontdoe van de pitten en snij ze in stukken. Zet de fumet op.
- Snij de sjalotjes en stoof deze aan met de paprika’s, voeg daarna toe aan de fumet en laat wat inkoken met de room.
- Mix het geheel, breng op smaak en monteer op het laatst met de boter.
- Kuis de St jacobsoesters en snij de oester in 2.
- Dip ze droog op keukenpapier en haal ze even door de bloem.
- Bak ze dan op warm vuur in wat olijfolie aan beide zijden goudgeel.
- Maak intussen de kreeften vrij van hun pantser zonder de staart doormidden te snijden, snij de staart in 4 gelijke delen
- Warm de zeekraal in wat olijfolie, en maak 2 torentjes met de st jacobsoester en de kreeft.
- Schik de zeekraal hierrond en nappeer het geheel met de saus.
- Om beter torentjes te maken kan men aardappelschijfjes van 1 cm snijden en koken, hierop kan men dan een beter structuur vormen.
- Men kan de torentjes ook nog verrijken met wat kaviaar, dit maakt het nog feestelijker.