Toast met champignons
Porties 4
Ingredienten
- 4 sneden toastbrood van 1.5 à 2 cm dikte
- 0,5 kg champignons assortiment
- 75 g boter
- peterselie
- pezo
Instructies
- Verwijder de onzuiverheden van de champignons met een borsteltje.
- Champignons mogen nooit gewassen worden in water omdat champignons reeds 80% vocht bevatten en bij het wassen in water zouden zij nog meer smaak verliezen.
- Snijd de stengels af.
- Spoel en hak de peterselie.
- Snijd het toastbrood in schijven van ca. 2 cm dikte.
- Snijd er dan de korsten af.
- Warm de boter op in een pan, plaats de toasten erin en bak ze aan beide zijden lichtjes bruin.
- Bewaar de toasten warm op een dienstschotel.
- Laat de boter hazelnootkleurig in een sauteuse.
- Plaats de champignons erin en laat ze goudbruin bakken.
- Kruid met peper, zouten na het bakken.
- Plaats de toasten op ronde warme schotels.
- Schik de champignons erop en overgiet met schuimende hazelnootboter en bakboter.
- Bestrooi met de vers gehakte peterselie.
- Fakultatief : Champignons besprenkelen met de vers gehakte peterselie.