Toast met champignons -059-

Afdrukken

Toast met champignons

Porties 4

Ingredienten

  • 4 sneden toastbrood van 1.5 à 2 cm dikte
  • 0,5 kg champignons assortiment
  • 75 g boter
  • peterselie
  • pezo

Instructies

  • Verwijder de onzuiverheden van de champignons met een borsteltje.
  • Champignons mogen nooit gewassen worden in water omdat champignons reeds 80% vocht bevatten en bij het wassen in water zouden zij nog meer smaak verliezen.
  • Snijd de stengels af.
  • Spoel en hak de peterselie.
  • Snijd het toastbrood in schijven van ca. 2 cm dikte.
  • Snijd er dan de korsten af.
  • Warm de boter op in een pan, plaats de toasten erin en bak ze aan beide zijden lichtjes bruin.
  • Bewaar de toasten warm op een dienstschotel.
  • Laat de boter hazelnootkleurig in een sauteuse.
  • Plaats de champignons erin en laat ze goudbruin bakken.
  • Kruid met peper, zouten na het bakken.
  • Plaats de toasten op ronde warme schotels.
  • Schik de champignons erop en overgiet met schuimende hazelnootboter en bakboter.
  • Bestrooi met de vers gehakte peterselie.
  • Fakultatief : Champignons besprenkelen met de vers gehakte peterselie.