Strandkrab, soepje met gebraiseerde varkenspoot
Porties 10
Ingredienten
- 1 kg strandkrabben
- 4 l visfumet
- 3 Wortelen
- 3 uien
- 3 staven selder
- 1 teentje look
- 50 g tomatenpuree
- 0.5 dl cognac
- thijm verse
- 1/2 varkenspoot
- 1/2 bot basilicum
Instructies
- Hak de strandkrab klein en kleur deze hevig aan in wat olijfolie.
- Voeg vervolgens de grof gesneden wortelen,uien en selder bij.
- Flambeer met cognac en doe er dan de tomatenpuree, de look en de kruiden bij. Bestrooi met bloem en bevochtig met de visfumet, laat dan gedurende 2 uur sudderen. Kleur ondertussen de varkenspoot en laat deze dan verder smoren met grove mirepoix en een beetje rode wijn.
Notities
Leg brunoise van varkenspoot in een consommétas, giet er de soep op en werk af met een blaadje basilicum.