Scampisoep met lookbroodjes. -961-
Porties 20 personen
Ingredienten
- 3 kg kleine scampi’s
- 3 l kreeftensoep
- 15 teentjes l ook
- 2 kg bloemkool roosjes
- 15 eetlepels peterselie fijngehakte
- 500 g malse boter
- stokbrood
Instructies
- Breng de scampi’s ik kokend water en breng terug aan de kook. Als de scampi’s boven drijven, pel ze en laat ze uitlekken.. Kruid de scampi’s met peper en een weinig zout.
- Snij de diepgevroren bloemkoolroosjes in kleinere stukken
- Breng de kreeftensoep met evenveel water, gezeefd kookwater van de scampi’s
- Voeg de bloemkoolroosjes en de scampi’s toe. Laat nog 5 min. Doorkoken
- Werk af in het bord met peterselie.
Lookbroodjes.
- Meng de malse boter met de look en de peterselie
- Snij het stokbrood in de lengte en smeer er de lookboter op. Verdeel het brood in porties en laat kleuren onder de grill.