Roomijs met aardbeien Romanoff
Porties 6
Ingredienten
- 500 g vanille roomijs
- 200 g Aardbeien
- 1/4 dl grand marnier
- 2 sinaasappels
- 1/2 Citroen
- 1 dl slagroom
- beetje suiker fijne
Instructies
- Los een soeplepel fijne suiker op in het sinaasappelsap en het citroensap.
- Prak de helft van de aardbeien door het sap.
- Voeg er de grand marnier aan toe.
- Klop de slagroom half op en werk deze ook onder het vocht.
- Voeg de overige aardbeien toe en laat deze in de saus een tijdje marineren.
- Men snijdt 1 aardbei per persoon in waaiers als garnituur.
- Bediening
- Op een koud bord schikt men in het midden twee bolletjes ijs, leg er de gemarineerde aardbeien rond en daarna naperen met de saus.
- Men werkt af met een aardbei in waaiervorm.
Notities
De aardbeien na het wassen zo snel mogelijk uit het water halen en op een doek laten drogen. Eventueel kan men de grand marnier vervangen door wodka.