Pla sam rot ( ปลาสามรส)
Porties 4
Ingredienten
- 2 kg wijting filet
- 2 koffielepels kruidenmix Rosdee
- 1 koffielepel Whisky
- 2 soeplepels sojasaus
- Tamarind paste seedless
- 6 soeplepels suiker
- 3 soeplepels Oestersaus
- 3 ajuinen groot
- 2 Paprika rood
- koriander
- 2 koffielepels Sambaloelek
- 1 koffielepel maggi
Instructies
- Tamarind in lauw water oplossen
- Vis in stukjes snijden en in kom leggen(marineren) met sojasaus – Maggi – kruidenmix – oestersaus – whisky (alles mengen en 10 min laten marineren.
- Ajuin in ringen snijden – paprika in repen snijden .
- Pan met zonnebloemolie Ajuin stoven – suiker – oestersaus – sambal oelek – sojasaus – Maggi goed roeren stroperige saus – tamarind toevoegen goed mengen.
- Vis in bloem en bakken in de frituur (afdeppen op keukenpapier dan in schotel en overgieten met saus.