Pinchos van Iberico met gerookt paprikapoeder.-854-
Porties 8
Ingredienten
- 500 gr lbcrico lende
- 4 kofielepels gerookt paprikapoeder mild gerookt mild
- 2 kofielepels komijnzaad geroosterd
- 4 tenen look fijngehakt
- 3 dl olijfolie
- 1 dl cabemet sauvignon of rode wijn azijn
- 1/2 citroen Sap van
- Pezo
Instructies
- Snij het vlees in blokjes van een 3 cm . Steek ze op de pinnen en leg ze op een platte schaal .
- Meng het paprikapoeder, komijnzaad, look en olijfolie en azijn in een kom . Klop heel goed en giet deze marinade over de vleespinnen .Draai ze om zodat ze overal goed bedekt zijn met de marinade . Marineer ze een 2tal uur in de frigo, draai ze wel eens om .
- Haal het vlees uit de frigo en schrap er de overtollige marinade af , maar bewaar deze .
- Verhit een grillpan maximaal . Bestrooi het vlees met pezo en leg in de grillpan . Rooster ze 2 minuutjes of tot ze mooi gekarameliseerd zijn aan I kant . Draai ze om en rooster nog eens een minuut of 2/3 .
- Verlaag de temperatuur en laat ze nog 2 minuutjes liggen .
- Laat de spiesjes 2/3 minuutjes liggen op een warme plaats en breng ondertussen de marinade aan de kook. Schenk wat marinade over het vlees en knijp er een citroen over uit .
- Ze mogen diepbruin gekarameliseerd en licht geblakerd zijn maar moeten vanbinnen nog sappig blijven .
Notities
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht .