Staartvis. Osso Bucco van staartvis met witloof
Porties 6
Ingredienten
- 1,3 kg staartvis zonder vel
- 12 stronken witloof
- 300 g aardappelen
- 300 g wortelen
- 50 g wintertruffel
- 10 dl kalfsfond
- 250 g boter
- 6 inoxringen van 9 cm en 2 cm hoog
Instructies
- Snij de kern uit de witloofstronken en maak de blaadjes zorgvuldig los.
- Smoor de grootste blaadjes in wat boter met peper en zout en snij de rest in julienne.
- Maak een stoemp van de aardappelen en de wortelen.
- Breng op smaak met wat boter.
- Snij de staartvis met de middengraat in moten.
- Wentel even in de bloem en bak goudbruin in olijfolie.
- Zet ze daarna een 5 minuten in een oven van 180°C.
- Neem een inoxring en leg zorgvuldig de blaadjes overlappend met de uiteinden over de ringen.
- Leg hierin een bodem wortelstoemp.
- Zet een moot zeeduivel hierop en plooi de witloofblaadjes naar binnen toe zodat er zich een pakket vormt.
- Warm de kalfsfond en monteer hem met wat boter.
- Zet de pakketjes nog een 3 tal minuten in de oven.
- Schik ze dan op een warm bord en nappeer de saus er rond.
- Voeg enkele sneetjes truffel toe als decoratie.