Mosselen op een bordje met zeevruchten. -855-
Porties 4
Ingredienten
- 300 gr schelpjes kokkels .
- 300 gr mosselen
- 300 gr inktvis in ringen
- 600 gr aardappelen vastkokend
- 2 San Marzanotomaten
- 1 sjalotteke
- bladpeterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 kofielepel Cayenne
- 200 ml witte wijn
- olijfolie
- pezo
Instructies
- Schil de aardappelen en kook beetgaar
- Snipper sjalot en look, fruit aan in olijfolie en voeg stukjes tomaat toe. Laat zacht worden en blus met de witte wijn . Laat even doorkoken . Kruid met pezo en Cayenne
- Voeg de inktvisringen , de gespoelde schelpjes en de mosselen toe aan de saus .
- Kruid met peper en zout en dek af en laat garen .
Notities
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een hapje bij- of tussengerecht.