Lamsnootjes in een kruidenjasje en primeurgroentjes -83-
Porties 6
Ingredienten
- 1,1 kg lam filets van 180 g pp
- 500 g oesterzwammen
- bussel worteltjes jonge
- 500 g Boontjes fijne
- 500 g spinazie jonge
- 6 aardappelen dikke
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 1 liter room
- 200 g gruyère gemalen
- 5 dl vleesfond
- 250 g boter
- paneermeel
- tijm verse
- koriander verse
- peterselie
- rozemarijn verse
- Mosterd
Instructies
- Was de kruiden zorgvuldig en hak ze fijn.
- Meng met de mosterd en het paneermeel tot een ideaal deegie.
- Wrijf hiermee de lamsfilets in en bak ze rosé in wat olijfolie.
- Hou ze eventueel warm in oven.
- Kuis de overige groentjes en kook ze beetgaar in water.
- Altijd snel rafraichiren (=afkoelen) om de kleur te behouden.
- Schil de aardappelen en snij ze in sphinges van 3 mm.
- Kook ze in de room met de look, zout, peper en wat nootmuskaat.
- Wanneer ze gaar zijn, schep ze uit en doe ze in een ovenschaal.
- Meng de eieren aan het vocht en overgiet het.
- Bestrooi met de kaas en zet in oven op 190°C gedurende 25 minuten.
- Kook de fond op en voeg er de mosterd bij, monteer eventueel met wat boter.
- Bak de groentjes in wat boter en kruid af.
- Serveer op het bord met de gratin.
- Snij de filets in stukken van 3 a 4cm en nappeer met de saus errond.