Koffiemousse -1001-

 

Afdrukken

Koffiemousse -1001-

Porties 10 personen

Ingredienten

  • 360 g melk
  • 15 g oploskoffie Hiervan samen 285 gram na koken
  • 3 bladen gelatine of 1,5 gram agar
  • 510 g chocolade witte
  • 645 g room 3/4 opgeklopt
  • 20 lange vingers
  • Goeie scheut ammaretto lauw maken om de lange vingers in te doppen

Instructies

  • Melk met oploskoffie op het vuur zetten en goed laten trekken.
  • Het nettogewicht afwegen en terug in het steelpannetje en op het vuur. Hierbij de geweekte gelatinebladeren doen en goed losroeren. Als je een homogene masse hebt, de chocolade erbij doen en goed roeren.
  • Deze homogene massa tot 40 graden laten gaan en hierbij mag de opgeklopte room. Je krijgt een smeuïge mousse, die moet opstijven in de koelkast.
  • Dus de glaasjes vullen met lange vingers (die in de amaretto gedrenkt zijn) en hierop de koffiemousse doen. Eventueel afwerken met chocolade schilfers (als ze opgesteven zijn)