Aardbeien. In de wok gesauteerde aardbeien, geflambeerd met Pastis
Porties 6
Ingredienten
- 100 g Aardbeien per persoon
- beetje boter
- kristalsuiker
- pastis of Pernod
- zwarte peper van de molen
- 6 dl aardbeiencoulis
- pepermunt
- vanille-ijs of amandelijs
Instructies
- Reinig zorgvuldig de aardbeien en was ze onder ruim water.
- Droog ze af op een keukenhanddoek.
- Ontdoe ze van de steeltjes.
- Snij ze door indien ze te groot zijn.
- Het best is ze op hun geheel te houden; dus koop ze niet te groot.
- Smelt een klontje boter in de wok en voeg de aardbeien toe.
- Sauteer ze even goed aan.
- Voeg een klein beetje kristalsuiker toe.
- Flambeer met de Pernod en kruid flink met de zwarte peper uit de molen.
- Voeg de coulis toe en serveer in een diep bordje met een bolletje vanille-ijs of amandelijs.
- Versier eventueel met wat verse pepermuntblaadjes.