Parelhoen. In champagne gesmoorde hoeveparelhoen -038-

Afdrukken

Parelhoen. In champagne gesmoorde hoeveparelhoen

Porties 10

Ingredienten

  • 4 parelhoenen
  • 500 g spruiten
  • 200 g boschampignons shikatees
  • 3 tomaten
  • 1 l fond bruine gevolgte
  • 3 dl room
  • 5 dl champagne
  • 10 aardappelen truffelaardappelen of 1 variëteit
  • 1 bot bieslook
  • rozemarijn verse
  • boter

Instructies

  • Bak de parelhoen, gekruid zowel binnen als buiten, in zijn geheel aan en braad hem voor de helft gaar in de oven.
  • Reinig ondertussen de verschillende groenten en gaar ze elk afzonderlijk.
  • Wanneer de groenten gaar zijn, verfris je deze onder veel stromend koud water, om de gaartijd stop te zetten.
  • Nadien de halfgare parelhoen ontbenen en verder stoven in boter met champagne.
  • Voeg 2 takjes (verse) rozemarijn toe.
  • Wanneer de parelhoen gaar is, voeg je er de gevogeltefond aan toe en laat je deze mee sudderen.
  • Daarna alle groenten aan de saus toevoegen, evenals de ingekookte room.
  • Op smaak brengen met peper en opdienen in een diep bord, afgewerkt met 2 steeltjes bieslook.

Notities

Opmerking : De truffelaardappel wordt in de schil gekookte en voor het toevoegen aan de saus geschild, opdat de aardappel zijn kleur zou behouden.