Parelhoen. In champagne gesmoorde hoeveparelhoen
Porties 10
Ingredienten
- 4 parelhoenen
- 500 g spruiten
- 200 g boschampignons shikatees
- 3 tomaten
- 1 l fond bruine gevolgte
- 3 dl room
- 5 dl champagne
- 10 aardappelen truffelaardappelen of 1 variëteit
- 1 bot bieslook
- rozemarijn verse
- boter
Instructies
- Bak de parelhoen, gekruid zowel binnen als buiten, in zijn geheel aan en braad hem voor de helft gaar in de oven.
- Reinig ondertussen de verschillende groenten en gaar ze elk afzonderlijk.
- Wanneer de groenten gaar zijn, verfris je deze onder veel stromend koud water, om de gaartijd stop te zetten.
- Nadien de halfgare parelhoen ontbenen en verder stoven in boter met champagne.
- Voeg 2 takjes (verse) rozemarijn toe.
- Wanneer de parelhoen gaar is, voeg je er de gevogeltefond aan toe en laat je deze mee sudderen.
- Daarna alle groenten aan de saus toevoegen, evenals de ingekookte room.
- Op smaak brengen met peper en opdienen in een diep bord, afgewerkt met 2 steeltjes bieslook.
Notities
Opmerking : De truffelaardappel wordt in de schil gekookte en voor het toevoegen aan de saus geschild, opdat de aardappel zijn kleur zou behouden.