Oester. Hollandse diepe oester met paprika
Porties 10
Ingredienten
- 20 oesters Zeeuwse creusen
- 1/4 paprika rode
- 1/4 paprika gele
- Beetje bieslook
- 4 blaadjes gelatine
Instructies
- Open voorzichtig de oesters en maak ze los.
- Bewaar zorgvuldig het sap.
- Reinig de onderste schelpen zorgvuldig.
- Schrik de paprika in kokend water en ontdoe ze van het vel.
- Snij daarna in een brunoise van 2mm dik.
- Pocheer even in kokend water en laat afkoelen.
- Eminceer het bieslook zeer fijn.
- Los de geweekte gelatine blaadjes op in de lauwe jus van de oesters.
- Voeg de brunoise en bieslook toe.
- Laat even afkoelen maar niet opstijven.
- Schik de oester terug in de schelp en giet er een beetje jus over.
- Laat zo in de koelkast fris staan, en dien op met een vorkje.