Gebakken polenta met zongedroogde tomaten, bladspinazie, oesterzwam -997-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Gebakken polenta met zongedroogde tomaten, bladspinazie, oesterzwam -997-

Porties 1 persoon

Ingredienten

  • 80 ml kippefond
  • 16 g parmesanpoeder
  • 30 g polenta
  • 30 g mascarpone
  • 3 tomaatjes zongedroogde
  • 50 gram jonge bladspinazie
  • 3 oesterzwammen
  • pezo
  • boter Goeie

Instructies

  • Kippefond koken en het parmesanpoeder erbij doen als dit kookt, goed roeren. Vuurtje zachter zetten. De polenta erbij doen en goed roeren tot deze al de kippefond heeft geabsorbeerd en begint te garen. Eenmaal gaar zet je het vuur uit en voeg je de mascarpone, pezo naar smaak, bladspinazie en zongedroogde tomaatjes. Alles goed omroeren tot alles mooi gemengd is.
  • Op een grote plaat uitstorten, zo dat de dikte ongeveer 2cm is.
  • Stevig laten afkoelen en als deze helemaal afgekoeld en uitgehard is, kan je deze snijden in blokjes/driehoekjes.
  • De oesterzwammen kort en krachtig aanbakken in een hete pan met bruisende boter. Afkruiden met peper en zout en daarna even laten uitlekken.
  • De polenta krokant bakken in een pan met goede boter, afwerken met de oesterzwammen en klaar om te serveren.