Grietfilet, gebakken
Porties 4
Ingredienten
- 700 g vis filet
- 4 stronken witloof.
- boter
- pezo
- muskaat
- suiker
- 250 g tomaten gedroogde in olijfolie
- 1 botje notensla
- aardappelen
- boter
- peterselie
- citroensap
- weinig room
- muskaatnoot.
Instructies
- Men schilt de aardappelen en kookt deze in gezouten water gaar, afgieten, bloemen en door een passe-vite steken, afwerken met peper, zout en muskaatnoot.
- De olie van de gedroogde tomaten plus de in stukken gesneden tomaten en de grof gesneden notensla en een weinig room toevoegen.
- Dit alles warm houden voor gebruik.
- De vis wentelt men in een weinig bloem, kruiden met peso en kleuren in een pan met wat boter en olijfolie.
- Verder garen in de oven.
- De jus deglaceert men met een weinig citroensap en men voegt er voor het opdienen een beetje gehakte peterselie aan toe.
- Bediening
- Op een warm plat bord.
- Men schikt de puree in een ronde vorm legt de vis er mooi naast en napeert met een beetje bakjus.