Feuillantine van duo-chocolade en grapefruit
Porties 6
Ingredienten
- 200 g boter
- bloemsuiker
- 30 plakjes filodeeg
- 125 g gallets witte
- 125 g gallets fondant
- 10 g boter
- 2 eieren
- 20 g griessuiker
- 6 dl room 40%
- 3 pompelmoes roze
- 1 theelepel peperbolletjes roze
- 8 blaadjes Munt
- 2 eetlepels geleisuiker gelfix
Instructies
- Bestrijk de bakplaat royaal met gesmolten boter.
- Leg hierop de filodeegjes van 8 cm doorsnee.
- Bestrijk met wat gesmolten boter, bloemsuiker en zet 2 à 3 min in de oven op 250 °C.
- Smelt de gallets au bain marie samen met de boter.
- Voeg daarna het ei toe.
- Klop de eiwitten met suiker op alsook de room.
- Meng dit alles samen en bewaar in de frigo.
- Snij de pompelmoezen à vif, leg de partjes apart.
- Sij het overige van de pompelmoes uit en doe in een pan.
- Plet de peperkorrels en voeg dit toe.
- Voeg de geleisuiker toe en laat koken.
- Eens het geheel kookt van het vuur nemen en laten afkoelen.
- De gelei, wanneer deze is afgekoeld, op de borden verdelen.
- De filo opbouwen als een torentje afgewisseld met witte en fondant mousse.
- Bordje afwerken met de partjes van pompelmoes.