Eendenborst met porto-braamsaus -982-

Afdrukken

Eendenborst met porto-braamsaus -982-

Porties 5 pers

Ingredienten

  • 5 eendenborstfilets grote
  • Bramen-portsaus
  • 5 eetlepel bramenjam
  • 7,5 eetlepel mosterd
  • 250 ml rode port
  • 2,5 blokje bouillon runder/wild
  • 2,5 laurierblaadje
  • 5 kruidnagels
  • 30 bramen verse
  • 5 theelepel peperkorrels roze
  • 5 takjes rozemarijn
  • aluminiumfolie
  • krielaardappelen
  • witloof

Instructies

Eendenborstfilets

  • Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een koekenpan en leg de eend met het vel in de pan. Laat circa 10 minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborsten en bak ca. nog 2 minuten.
  • Neem de eendenborstfilet uit de pan en laat circa 10-15 minuten rusten in een vel aluminiumfolie.

Bramen-portsaus

  • Schenk het vet uit de pan en blus de pan met een scheutje water. Los hierin de mosterd en de bramenjam op. Voeg de bouillon, laurierblaadje en kruidnagels toe. Schenk de port erbij en kook dit in tot er een dikke saus ontstaat.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels.
  • Voeg de bramen toe en warm nog even kort door. Voeg het bakvet van de eendenborstfilet toe aan de saus.

Afmaken eendenborstfilets

  • Snijd de eendenborst in plakken en serveer de saus erbij.
  • Garneer met gekneusde roze peperkorrels en takjes rozemarijn.
  • Krielaardappeltjes in den oven

Notities

Gerecht best serveren met gebraiseerd witloof
De braambessen kunnen verandert worden door vijgen