Citroen mousse
Porties 6
Ingredienten
- 5 eidooiers
- 100 g suiker fijne
- 1 dl water
- 70 g suiker fijne
- 3 citroenen sap van
- 2 blaadjes gelatine
- 5 dl room opklop
- weinig coulis van rode vruchten
- blaadjes munt
Instructies
- De vijf eidooiers en de 100g fijne suiker worden tot een vaste ruban opgeklopt.
- Het water en het citroensap worden samen met de 70g suiker opgewarmd.
- De geweekte gelatinne blaadjes toevoegen en dit zo snel mogelijk koud laten worden om dan bij de ruban te voegen.
- De room opkloppen tot ongeveer 3/4 om daarna alles goed te mengen.
- Bediening
- In een glas een weinig coulis van rode vruchten doen en daar de citroenmousse inspuiten.
- Men werkt af met een blaadje verse munt.
Notities
De gelatine blaadjes altijd weken. Men voegt de geweekte blaadjes altijd bij een warme massa anders heeft het geen nut.