Chocoladedruppel van witte chocolade
Porties 6
Ingredienten
- 500 g chocolade witte callets
- 200 g boter
- 100 g griessuiker fijne
- 8 eiwitten
- 8 eigelen
- 1 l room 40%"
- _____voor de engelse room:
- 10 eigelen
- 250 g vanillesuiker
- 1 l melk
- _____voor de tranen:
- 6 stukjes plastiek
- 175 g chocolade. zwarte callets
Instructies
- Laat de zwarte chocolade smelten in een bain marie.
- Strijk de plastiekbandjes met een penseel in en plooi deze samen naar binnen.
- Hou even vast tot ze plakken of doe het met behulp van een paperclip.
- Maak intussen een engelse room.
- Laat de witte chocolade smelten met de boter in bain marie.
- Klop intussen de eiwitten op met de suiker tot een stevige massa.
- Voeg de eigelen toe aan de gesmolten chocolade en blijf stevig roeren tot de massa homogeen is.
- Voeg dan het opgeklopte eiwit toe en de opgeklopte room.
- Doe deze massa met behulp van een palet in de opgesteven tranen, en laat verder opstijven in de frigo.
- Ontdoe dan van de plastiek en serveer met een engelse room.