Zalm. Ceviche van zalm met avocado’s
Porties 6
Ingredienten
- 350 g zalm verse zonder vel
- 2 a 3 limoenen
- 2 rode paprika’s
- 3 tomaten vaste
- koriander verse
- 1 avocado rijpe
- olijfolie
Instructies
- Emondeer de paprika’s en de tomaten.
- Snij beiden in een fijne brunoise van een halve centimeter.
- Schil de avocado en snij deze even dik.
- Snij de zalm in blokjes van 2 op 2 cm.
- Leg deze in een schaal en besprenkel ze met het sap van 2 limoenen.
- Laat een uurtje trekken in de koelkast.
- Breng dan de vis op smaak met peper en zout.
- Doe de mengeling van brunoise hierop en voeg 2 soeplepels fijn gehakte koriander toe.
- Giet een goede scheut olijfolie hierop.
- Dek af en laat nog een 15 minuten in de koelkast marineren.
- Serveer met prikkers.