Mechelse koekoek in een bladerdeegje.
Porties 25
Ingredienten
- 25 bladerdeeg mini
- 1 kippenfilet
- 100 g champignons
- scheutje room
- kippenbouillon
- blanke roux
- pezo
- muskaatnoot.
- citroensap
- beetje gruyère gemalen
- blaadjes peterselie Platte, als garnituur
Instructies
- De kippenfilet in een weinig kippenbouillon gaarkoken.
- Laten afkoelen en versnijden in een heel fijne brunoise voor de klein pasteitjes.
- De champignons reinigen en deze eveneens in zeer fijne brunoise snijden.
- Gaarstoven in een beetje boter zonder te kleuren.
- Het kookvocht van de kip laten inkoken om een straffere smaak te bekomen en room toevoegen.
- Tenslotte bind men de fond tot een homogene massa die men dan afsmaakt met peper, zout, muskaatnoot en wat citroensap.
- Het vlees en de champignons toevoegen en de pasteitjes opvullen en afwerken met gemalen kaas.
- Voor gebruik in een warme oven afbakken.
- Bediening
- In een papieren kuipje versierd met een takje platte peterselie.
Notities
Mechelse koekoek wordt vooral gewaardeerd voor zijn buitengewone smaak en de kwaliteit van zijn vlees.