Asperges en spek op een spiesje -824-
Porties 8 pers
Ingredienten
- 8 asperge witte
- 100 g spek in plakjes
- ----Voor de dipsaus
- 100 ml mayonaise
- 100 g kaas verse
- 1 eetlepel tapenade van zongedroogde tomaten
- 1 tomaat ontveld en in blokjes
- 1 takje dragon fijngehakt
- pezo
Instructies
- Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen op een schone keukenhanddoek.
- Klop voor de dipsaus de mayonaise op met de verse kaas.
- Meng de tapenade, de tomaatblokjes en de fijngesnipperde dragon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
- Snij de asperges in gelijke stukken.
- Rol 1 stukje samen met een aspergepunt op in een plakje spek. Prik op spiesjes.
- Bak in de grillpan of op de barbecue, tot het spek knapperig is.
- Serveer warm, met de lichtjes gekoelde dipsaus.