
Asperges – Langoustine – kalfszwerik – ei -851-
Porties 20
Ingredienten
- 50 asperges
- 2 dozen langoustines met kop 8 -12
- 30 eieren in diepvries steken
- 1,5 kg kalfszwezerik
- 1 liter room 40 %
- peperbollen zwarte
- laurier
- sjalotten
- tijm
- erwtenscheuten aflila
- 2 pijpajuinen
Instructies
- Asperges 5min blancheren
- Kalfzwererik 5min blancheren, opstarten in koud water met scheutje azijn en zout
- Na het pellen van de zwezerik portioneren en op een schaal in frigo laten rusten
- Langoustines pellen, kanaal vrijmaken ven op een schaal met beetje fleur de sel Laten rusten
- Koppen van de langoustines met sjalot, look en 1 tomaat opstoven en blussen met witte wijn en room
- Peperbollen tijm en laurier toevoegen
- Eitjes pellen
- Opstart saus singeren
- Takjes en pijpajuin slierten op water