Carpaccio, opgerold op een kaaskoekje met wasabi mayonaise -835-

Afdrukken

Carpaccio, opgerold op een kaaskoekje met wasabi mayonaise -835-

Filet pur is zowat het beste stuk vlees dat het rund te bieden heeft. Het wordt ook wel runderhaas genoemd. Dit lekker malse stuk vlees is meteen ook het duurste rundvlees. Een filet pur kan +/- 4 kg wegen.
Porties 12 hapjes

Ingredienten

  • 150 g filet pur
  • 40 g notensla
  • 200 g parmezan
  • 1 ei
  • 25 ml arachide olie
  • 0,5 l olijfolie
  • 10 ml balsamicoazijn
  • 0,5 bot bieslook
  • 1 tube wasabi
  • 15 g mosterd
  • gemalen peper
  • Fleur de sel
  • papieren cuvettjes
  • 125 g bloem
  • 250 g boter
  • 1 teentje look

Instructies

Marinade bereiden:

  • Olijfolie + 1 teentje look + balsamicoazijn + pezo mixen

Rolletje:

  • Filet pur invriezen en fijne sneetjes van snijden.
  • Op plasticfolie leggen en het vlees goed afkruiden en bestrijken met de marinade.
  • Hierop notensla + Parmezaanse kaas op verdelen.
  • Oprollen en eventjes laten opstijven in de vriezer

Wasabi mayonaise:

  • Mayonaise bereiden + wasabi

Kaaskoekje:

  • 125 g bloem + 125 g parmezan + 125 g boter + 1 ei tot een deeg mengen en laten harden in de koelkast.
  • Daarna op een boterpapier dun uitrollen.
  • Afbakken op 170°c tot het goudbruin gekleurd is.
  • Uithalen en ronde koekjes van uitsteken

Notities

Afwerking:
Rolletje op het kaaskoekje plaatsen
Op het rolletje een toefje wasabimayonaise + afwerken met een takje bieslook